preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Batelića Raša

Školski projekti

Obitelj i škola - suradnja za sretno djetinjstvo, zavičajni projekt školske godine 2019./20. i 2020./21.

Autor: Administrator , 28. 5. 2020. 13:14

 

Manifestacija raških udruga i aktivnosti

Volim se gibat, gibat, kviz

Pedibus - povodom Europskog tjedna mobilnosti

Prezentacija Male škole rukometa i intervju s poznatom rukometašicom i trenericom

Istarska bajkovnica u 3. i 4. razredu

Raške obiteljske delijicije

Trećaši vrtićarcima prezentirali svoju slikovnicu

Složna obitelj povodom Dječjeg tjedna

Terenska nastava u Rapcu povodom Svjetskog dana jezika turizma

Kažunić u snijegu - ugostili smo kazalište u školi

Večer matematike u našoj školi

Prvašići u Gradskoj knjižnici Labin

U Mjesecu hrvatske knjige

Integrirani dan povodom Dana kruha

Pobjednici Natječaja za najbolju osobu u pokretu

Tebi čitam, sebi čitam

[više]

Moja pretelica bicikleta - zavičajni projekt školske godine 2018./19.

Autor: Administrator , 21. 6. 2019. 13:21

 

Prezentirana slikovnica 

Integrirani nastavni dan prvašića

Uz Svjetski dan poezije ugostili smo zavičajnu pjesnikinju

[više]

Školska 2017./18. - Raške sportske kartuline na Festivalu zavičajnosti u Bujama

Autor: Administrator , 16. 5. 2018. 13:12

Školski projekt Raške sportske kartuline predstavili smo u petak, 11. svibnja 2018. godine na 3. Festivalu zavičajnosti za osnovne škole u Bujama. Cjelogodišnji projekt u kojem su bili uključeni svi učenici i većina učitelja škole realizirali smo uz potporu Istarske županije, a u okviru projekta Institucionalizacija zavičajne nastave. Domaćini ovogodišnjeg Festivala bile su OŠ “Mate Balota” te TOŠ “Edmondo De Amicis”  gdje su učenici iz 38 istarskih škola prezentirali svoje projekte na razne teme iz zavičaja.

 Ove smo se godine upustili u projekt sa sportskim temama dijelom zbog slavne i bogate sportske prošlosti Raše, a dijelom zbog djelovanja velikog broja sportskih udruga i društava u Općini Raša, a dotakli smo se i sve većeg problema među djecom – sjedilačkog načina života. To je razlog zašto smo se s mlađim učenicima poigrali u tradicijskim starim igrama pod vodstvom učiteljice Mirjane Blažević.

U prvom djelu programa uredili smo štand sa raškim sportskim kartulinama, tj. fotografijama svih važnijih aktivnosti tijekom školske godine kojima smo željeli predstaviti naš rad i trud te suradnju s većinom lokalnih udruga, društava i klubova u usporedbi sa starim kartulinama i slikom iz povijesti. Nika Hadžalić, Fata Bećirović, Antonio Lazarić i Diego Merlin u pratnji knjižničarke Romine Miletić strpljivo su stajali na štandu, odgovarali na pitanja i usput prikupljali potpise posjetitelja na svojoj velikoj razglednici za uspomenu.

U drugom djelu programa, prezentacijskom, složili smo trominutni filmić kako bismo na najbolji način prikazali mnogobrojne aktivnosti tijekom školske godine jer naime toliko je svaka škola dobila na raspolaganje  za prezentaciju svojeg projekta. Kiša nam je malo poremetila planove te je razgled grada otkazan ali smo se zato za kraj, počastili sladoledom i slatko zaokružili našu priču o zavičajnosti u Žminju. Projekt ćemo predstaviti završno na Danu škole kada će biti tiskane Raške sportske kartuline sa sportskim pozdravom iz naše škole. Zahvaljujemo najprije IŽ na financijskoj potpori te svim lokalnim udrugama, društvima i klubovima uključenima u projekt na lijepoj suradnji.

Nastavak u VIŠE.

[više]

Projekt Istra va srce u školskoj 2016./17.

Autor: Administrator , 19. 12. 2017. 14:25

Projekt Istra va srce ostvaren je s učenicima 3. i 4. razreda kroz projektne teme:

  1. ISTARSKA KUHINJA KROZ POVIJEST - učenici su se upoznali s tradicionalnim namirnicama, jelom, priborom, običajima, jelovnikom. Izradili su rječnik i kuharicu te ugostili mnogobrojne članove lokalne zajednice zaslužne za očuvanje tradicije i baštine.
  2. GLAZBA – učenici su se upoznali s istarskom tradicijskom ljestvicom, instrumentima, izradom instrumenata, plesovima, nošnjama i slušali su lokalne izvođače.
  3. ŠTERNE – učenici su se upoznavali s načinom gradnje šterna u prošlosti, uporabom vode nekad i danas te su se likovno i literarno izražavali.
  4. Kroz JEZIK učenici su slušali i govorili jezikom predaka, sakupljali legende, izradili slikovnicu i abecedu s istarskim motivima.
  5. Na TERENSKOJ NASTAVI  posjetili su Speleo kuću u Vodicama, upoznavali krški krajolik, biljni i životinjski svijet, vodu, tradicijska zanimanja.
  6. PREZENTACIJA - učenici su na početku projekta izradili majice s logom „Istra va srce“ koju su nosili pri svakoj aktivnosti, a tijekom realizacije sve se fotografiralo i dokumentiralo kako bi se sve zainteresirane moglo upoznati s realiziranim projektom. Izrađena je PPT prezentacija te su učenici gostovali na Radio Labinu, a po završetku sve se prezentiralo na Festivalu zavičajnosti.

Voditeljice projekta Istra va srce realiziranog s učenicima 3. i 4. razreda jesu učiteljice  razredne nastave Dragana Macura i Mirjana Blažević

[više]

Vagoneti ot valora i šperonci u školskoj 2016./17.

Autor: Administrator , 19. 12. 2017. 13:55

      

Projekt o povijesti raške škole, uoči obilježavanja osamdesete obljetnice postojanja škole u Raši, nosi simboličan naziv Vagoneti ot valora i šperonci zbog jakog rudarskog nasljeđa u najmlađem gradu u Istri. Projekt je realiziran u razdoblju od rujna 2016. godine do svibnja 2017. godine. Ciljevi projekta jesu upoznati učenike s poviješću raške škole, svakodnevicom djece koja su pohađala istu te poticati učenike na pronalazak i istraživanje povijesnih izvora, arhivske građe i narativnih izvora, a istraživanje povezati s političkom, kulturnom i društvenom poviješću XX. stoljeća. U realizaciji projekta sudjelovali su učenici viših razreda u najvećoj mjeri kroz izvannastavne aktivnosti - Mali povjesničari i Novinarska grupa te u suradnji s predmetima: matematika, povijest, likovna kultura, informatika, glazbena kultura, likovna grupa, njemački jezik, TZK, hrvatski jezik, geografija i školskom knjižnicom te s udrugama lokalne zajednice - Udrugom Istarski ugljenokopi Raša, Radničkim kulturno-umjetničkim društvom Rudar Raša, sportskim klubom te Udrugom antifašista Labin. Voditeljice projekta Vagoneti ot valora i šperonci realiziranog s učenicima viših razreda jesu Vedrana Hrelja Zupan, prof. povijesti i Romina Miletić, šk. knjižničarka.

Nastavak u VIŠE.

[više]

Oproštajni susret naših osmaša u Domu umirovljenika u Raši - projekt Volontiranje

Autor: Administrator , 19. 5. 2016. 14:22

Naši su  osmaši sa svojom razrednicom Svetlanom Milojicom, u srijedu, 18. svibnja 2016. godine, upriličili oproštajni susret sa štićenicima Doma umirovljenika u Raši u okviru projekta Volontiranje. Družili su se uz društvene igre te opustili uz bojanke za odrasle. Učenici Dramske grupe, pod vodstvom učiteljice Hasnije Karlović, začinili su druženje predstavom Sestrinska svađa. Za kraj poklonili su im okvir s fotografijama njihovog druženja tijekom cijele školske godine 2015./16. uz lijepu poruku nepoznatog autora, za dugo sjećanje:   "Zrnca pijeska stvaraju planine, trenuci stvaraju godine, a sitnice cijeli život." Osmašima će ova druženja ostati u lijepom sjećanju, a neke će potaknuti na daljnje volontiranje što je i bio krajnji cilj ovog projekta. U projekt su tijekom godine bili uključeni učenici Likovne grupe koji su izdadili božićne ukrase i okitili bor pod mentorstvom učiteljice Sonje Škalamere Novak, učenici Male povijesne grupe koji su obavili nekoliko intervjua sa štićenicima Doma pod mentorstvom Eve Melegi Matković, učenici Novinarske grupe koji su sve popratili vijestima pod mentorstvom Romine Miletić te učenici grupe Crveni križ pod mentorstvom učiteljice Alenke Smoković koji su bili zaduženi za origami radionicu. Druženje je zaokruženo sokićima i keksima koje su pripremili štićenici i djelatnici Doma.

Foto-galerija: Druženje u Domu umirovljenika

[više]

Prezentacija projekta Otpad - bogatstvo o kojem brinemo

Autor: Administrator , 2. 5. 2016. 09:16

„Reciklirajte, odvajajte otpad, čuvajte prirodu, ne bacajte smeće, čuvajte Zemlju i budite pravi ekolozi i planetovci.“, poručili su učenici  OŠ Ivana Batelića iz Raše  povodom Dana planeta Zemlje, u petak, 22. travnja 2016. godine, prisutnim  gostima gospodinu  Igoru Radiću, pročelniku Jedinstvenog upravnog odjela  Općine Raša i  gospođi Sandri Višković Marković iz Komunalnog poduzeća 1. MAJ te svim prisutnim učiteljima i učenicima škole. Naime, u školskoj knjižnici prezentirali su ekološki školski projekt „Otpad – bogatstvo o kojem brinemo“. Voditeljice projekta – Sonja Škalamera Novak, učiteljica likovne kulture i  Jelena Bugarski, učiteljica prirode ponosno su   predstavile razne aktivnosti  realizirane tijekom školske godine 2015./16. s ciljem buđenja ekološke svijesti i ukazivanja važnosti izbjegavanja stvaranja otpada, vrednovanja i recikliranja. Nastavak u VIŠE.

Foto - galerija: Prezentacija projekta Otpad - bogatstvo o kojem brinemo

[više]

Prehrana školske djece

Autor: Administrator , 20. 4. 2016. 13:42

U utorak, 19. travnja 2016. godine nastavljene su edukacije i radionice za učenike 3. i 4. razreda o pravilnoj prehrani pod nazivom Što i kako jedemo - voće i povrće u hrani. Naime, ove školske godine Zavod za javno zdravstvo Istarske županije započeo je suradnju sa Osnovnom školom Ivana Batelića Raša i Općinom Raša na promociji pravilne prehrane i unapređenju školskog jelovnika.

Cilj  Programa unapređenja prehrane školske djece  je potaknuti sve, direktno i indirektno , uključene u prehranu školske djece da bi se uz malo volje i zalaganja mogli spraviti zdravi, ukusni, raznovrsni i nutritivno bogati obroci. Tijekom školovanja je važno kontinuirano educirati djecu o pravilnoj prehrani i zdravom načinu života ali i osigurati kvalitetne obroke za vrijeme njihovog boravka u školi. Nastavak u VIŠE.

Foto-galerija: Prehrana školske djece

[više]

Ja učitelj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 5. 2015. 14:22

„Ja učitelj“ nazvali smo mini projekt kojega su proveli učitelji sa učenicima viših razreda  tijekom drugog obrazovnog razdoblja školske godine 2014./15. Učenici su se imali prilike okušati u učiteljskoj ulozi te pokazati svoje znanje i vještine. Nakon provedenog natječaja, oformljeno Povjerenstvo je između najozbiljnijih zamolbi izabralo zamjenske učitelje. Kako bi zamolbe bile pravovaljane i kvalitetne, učiteljica Svetlana Milojica održala je radionicu o pisanju životopisa i zamolbe. Nastavak u VIŠE.

Foto-galerija: Ja učitelj

[više]

Zelena karburica - Proljetni radovi u školskom vrtu

Autor: Administrator , 16. 3. 2015. 13:13

Sadnjom cvijeća i pripremom gredica u školskom dvorištu, u petak, 13. ožujka 2015. godine, otvorili smo početnu fazu ovogodišnjeg projekta "Zelena karburica" s ciljem obnove i uređenja školskoga dvorišta. U akciji su sudjelovali učenici i učiteljice 1. i 2. razreda te su se pozivu odazvale mame i bake učenika. Za teže zemljane radove bile su zadužene učiteljice, mame i bake, a oko sadnje cvijeća svojim su nježnim ručicama brinuli učenici. Prekrasnom zelenom prostoru oko škole udahnuli smo dašak vedrine novim sadnicama maćuhicama i tratinčicama koje će od sada cvjetati u rahloj novoj zemlji pred školskom zgradom. Za radionice s učenicima bile su zadužene školska psihologinja i knjižničarka koje su animirale učenike dok su odrasli radili teže zemljane radove. Nastali su tako prekrasni likovni radovi i ilustrirani strip "Naš dnevnik proljetnih radova". VELIKO HVALA obiteljima učenika koji su se odazvali akciji i  donatorima cvijeća - rasadnicima Šumber i Dives. Budući da fotografije govore tisuću riječi, pogledajte našu Foto-galeriju.

Foto-galerija: Pripremni radovi u školskom dvorištu

[više]

MISLI EKO - DJELUJ EKO 2013./14.

Autor: Administrator , 16. 12. 2014. 14:16

Zajednički integrirani dani u travnju i svibnju 2014. godine bili su kruna naših mnogobrojnih aktivnosti povodom cjelogodišnjeg školskog projekta Misli EKO, djeluj EKO s ciljem upoznavanja biološke raznolikosti raške doline i povratku prirodnim vrijednostima življenja, osposobljavanju učenika za samostalno i uspješno prepoznavanje raznolikoga bilja i načina primjene te uređenja školskog vrta. Nastavak u VIŠE.

 

[više]

O rudarima i rudarstvu na drugačiji način - projekt 2012./13. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 12. 5. 2014. 14:09

U petak 26. travnja 2013. godine u našoj smo školi imali gosta predavača Mladena Bajramovića, predsjednika Udruge Istarski ugljenokopi Raša. Na svoj  je originalan način učenicima viših razreda  predstavio važne pojedinosti o povijesti rudara i rudarstva u našem gradu nastalom  na tim temeljima. Prikazao nam je kratke dokumentarne filmove o inauguraciji Raše i rudarskoj eksploataciji...Nastavak u VIŠE.

[više]

Moj grad - projekt 2011./2012.

Autor: Mirijana Jelčić, 5. 6. 2012. 13:03

Cjelogodišnji projekt u školskoj godini 2011./2012.  posvećen je našem gradu i općini Raša, stoga nosi naziv "Moj grad". Učenici su sa svojim učiteljima i profesorima tijekom godine obavljali brojne aktivnosti vezane uz naš grad. Na jedinstven način nastojalo se objediniti znanja iz svih nastavnih predmeta i prikazati djeci praktičnu primjenu naučenog, ali i upoznati i isktaknuti povijest, znamenitosti i prirodne ljepote općine Raša u cjelini. Nastavak u VIŠE.

[više]

Dani mirisne lavande - kraljice mediterana Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirijana Jelčić, 3. 11. 2009.

U  školskoj godini 2009./2010. Dane kruha i plodova zemlje obilježili smo projektom posvećenim lavandi: Dani mirisne lavande - kraljice mediterana. Nekoliko tjedana tijekom rujna i listopada učenici su kroz različite nastavne predmete obrađivali temu lavande, učili, slikali, pisali priče, radili parfeme, sapune, svijeće...

Pogledajte knjižicu u koju smo skupili neke od radova nastalih tijekom Dana lavande.

[više]

Maslina

Autor: Mirijana Jelčić, 30. 9. 2009.

U 2008. godini Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u OŠ Ivana Batelića Raša obilježili smo projektom posvećenim maslini i maslinovom ulju - simbola mira, plodnosti, snage i zdravlja. Nastavak u VIŠE.

 

 

[više]

Kad se male ruke slože

Autor: Mirijana Jelčić, 30. 9. 2009.

Tijekom 2008. godine djelatnici i učenici škole pokrenuli su projekt ''Kad se male ruke slože'' pod sponzorstvom Holcima kojem je cilj uređivanje školskog okoliša. Nastavak u VIŠE.

 

 

[više]

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi

OBRAZOVANJEsmiley

 
Korisni linkovi


 
Škola za život

Informacije za roditelje:

Škola za život.ppt

 
E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 9. 2017.

Ukupno: 91767
Ovaj mjesec: 1139
Ovaj tjedan: 83
Danas: 34
 
 > Školski projekti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Batelića Raša / Ulica Ivana Batelića br. 1, HR-52223 Raša / os-ibatelica-rasa.skole.hr / ured@os-ibatelica-rasa.skole.hr
preskoči na navigaciju