preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Batelića Raša

 > Natjecanja  > Znanje
Natjecanja iz znanja

Čestitke našim učenicima na sudjelovanju u Međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica"

Autor: Administrator , 9. 5. 2022. 11:40

Trinaestero učenika od 2. do 8. razreda sudjelovalo je u  Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“. Učiteljica matematike Luana Pavinčić Vlačić povjerenica je ovog natjecanja u našoj školi. Natjecanje  nastoji popularizirati i razvijati interes za matematiku te razvijati logičko i  kombinatoričko mišljenje učenika. Učenici su se natjecali unutar četiri kategorije: Pčelice, Ecolier, Benjamin i Cadet.

Nakon objavljenih konačnih rezultata natjecanja, među nagrađenim natjecateljima u 10 % najboljih+oni s utješnim nagradama u našoj školi istakla se učenica 4. razreda, Marcelle Sophie Sašek u kategoriji Ecolier. Bravo, Marcelle Sophie, a čestitke i svim učenicima na sudjelovanju: Nejri Zahirović, Marinu Fonoviću, Reini Knapić, Aylin Osmić, Leni Marie Josić, Korinni Matković, Ammay Matković, Klari Ćorić, Kevinu Zukanoviću, Arianu Bartoliću, Eminu Mujkiću i Diegu Merlinu.

[više]

Naša Lena Marie Josić nagrađena 1. mjestom na natječaju Pčela danas i sutra

Autor: Administrator , 25. 4. 2022. 10:04

Naši učenici izborne nastave Likovne kulture svojim zanimljivim radovima sudjelovali su u likovno-literarnom natječaju u sklopu manifestacije 16. Dani meda, na temu „Pčela danas i sutra“. Prema odluci Povjerenstva za  likovne radove u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda nagrađena je  1. mjestom naša učenica 4. razreda - Lena Marie Josić s mentoricom Nastasjom Džekić. Na svečanoj završnici u Pazinu 22. travnja 2022. godine našoj je Leni uručena Diploma za rad pod naslovom „Potraga za kraljicom“.  Zadatak je bio osmisliti i nacrtati strip s temom o životu pčele. Nakon obilaska  pčelarskog sajma, imala je priliku razgledati izložbu najuspješnijih dječjih radova te se ponosno fotografirala pred svojim radom. Bravo Lena Marie, a čestitke i mentorici Nastasji!

 

 

[više]

Pohvale i čestitke najuspješnijim učenicima i mentorima sa županijskih natjecanja

Autor: Administrator , 31. 3. 2022. 13:15

Pohvaljujemo naše marljive učenike i mentore nakon završenih županijskih razina natjecanja. Sa školskih natjecanja ove  se godine iz naše škole na županijsku razinu otisnulo šestero učenika. U ponedjeljak, 7. ožujka održano je Županijsko natjecanje iz Geografije na kojem su sudjelovali učenik Damjan Čule iz 5. razreda i mentorica Ivana Višković. Damjan je zaslužno odnio 8. mjesto u kategoriji učenika 5. razreda.

Županijsko natjecanje iz Geografije: Damjan Čule i mentorica Ivana Višković

Damjan je sudjelovao i na Županijskom natjecanju iz Informatike, održanog u petak 11. ožujka na kojem mu se pridružio i Mihael Šćira iz 7. razreda uz vodstvo mentorice Aide Hamzić. Damjan je zablistao te osvojio izvrsno 2. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije, dok je Mihael osvojio odlično 4. mjesto u kategoriji Osnove informatike.

Županijsko natjecanje Informatike: ​Mihael Šćira i Damjan Čule s mentoricom Aidom Hamzić

Slijedilo je Županijsko natjecanje iz Povijesti, u četvrtak, 10. ožujka  na kojem su sudjelovali naši učenici 7. razreda, Emin Mujkić i Gabriel Ilić s mentoricom Vedranom Hrelja Zupan. Bravo za sve naše dečke i njihove mentorice!

Županijsko natjecanje iz Povijesti: Emin Mujkić, Gabriel Ilić s mentoricom Vedranom Hrelja Zupan

Na županijsko natjecanje iz Matematike, održanog u utorak, 15. ožujka vratila se sa osmijehom i jedna djevojčica 4. razreda Lena Marie Josić s mentoricom Mirjanom Blažević. Osvojila je 3. mjesto u kategoriji učenika 4. razreda, a prvi put je učestvovala u Županijskom natjecanju iz matematike. 

Županijsko natjecanje iz Matematike: Lena Marie Josić s mentoricom Mirjanom Blažević

Najiskrenije čestitke svim našim učenicima i mentorima na postignutim rezultatima!

[više]

Bili smo domaćini Županijskog natjecanja iz Njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 3. 2022. 15:30

Osnovna škola  Ivana Batelića – Raša bila je domaćin  Županijskog natjecanja iz Njemačkog jezika u petak, 18. ožujka 2022. godine. Natjecanju je nazočilo 26 učenika iz istarskih osnovnih i srednjih škola sa svojim mentorima. Ravnateljica Greis Franković pozdravila je sve prisutne i zaželjela dobrodošlicu brojnim uzvanicima uz podršku načelnice Općine Raša Glorije Paliska. Nakon uvodnog kulturno - umjetničkog programa u školskoj dvorani u kojem su zasjale dvije zvjezdice Korinna Matković i Emin Mujkić, na hrvatskom i njemačkom jeziku, učenici 4. razreda dvjema veselim pjesmicama razbili su tremu učesnicima. Program je nastao pod mentorstvom učiteljica hrvatskog i njemačkog jezika Hasnije Karlović i Svetlane Milojice.

Učenici su potom pristupili  pisanom ispitu. Svim učenicima podijeljene su Pohvalnice,  mentorima Zahvalnice, a Priznanja i knjige izdavača Školske knjige podijeljene su najuspješnijim učenicima.  Nakon ručka, Mladen Bajramović, predsjednik Udruge IUR proveo ih je u organizirano razgledavanje kulturno - povijesnih znamenitosti Raše. 

Najuspješniji učenici iz osnovnih škola jesu:

 Kategorija I lista A

1. Nina Vareško, Osnovna škola Vladimira Nazora – Krnica, mentorica: Teković-Jalšovec, Nataša

2. Eva Barbara Janko, Osnovna škola Tar - Vabriga - Scuola elementare Torre – Abrega, mentorica: Orihovac Knezoci, Tiana

3. Hana Zenzerović, Osnovna škola Šijana Pula, mentorica: Dedić, Kristina

 Kategorija I Lista B

1. Anouk Maya Hanohov, Osnovna škola Tar - Vabriga - Scuola elementare Torre – Abrega, mentorica: Orihovac Knezoci, Tiana

2. Marko Vrbovec, Osnovna škola Finida, Poreč, mentorica: Mihić, Danijela

3. Savannah Elisabeth Stolz, Osnovna škola Tar - Vabriga - Scuola elementare Torre – Abrega, mentorica: Orihovac Knezoci, Tiana

Kategorija II

1. Marko Ljubešić, Osnovna škola Joakima Rakovca, Sveti Lovreč Pazenatički, mentorica: Radić, Melani

2. Lara Domić Djaković        Osnovna škola -  Scuola elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola, mentorica: Kosić, Zvjezdana

3. Marta Valenta, Osnovna škola Vladimira Nazora, Vrsar, mentorica:     Lijović, Kristina

Najuspješniji učenici srednjih škola jesu:

 Kategorija I

1. Magdalena Glavaš, Srednja škola Mate Balote, Poreč, mentorica: Baf Bratović, Patricia

2. Ivana Kraljević, Srednja škola Mate Balote, Poreč, mentorica: Zelenika Majić, Marina

3. Vito Leon Wiese, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin, mentorica: Tojčić, Daliborka

Kategorija II Lista A

1. Karolina Zdravka Glavaš, Srednja škola Zvane Črnje Rovinj, Scuola media superiore "Zvane Črnja" Rovigno, mentorica: Folo, Erika

2. Nina Klaić, Srednja škola Mate Balote, Poreč, mentorica: Mirjam Blažević

3. Klaudio Orin Damijanić, Gimnazija Pula, mentorica: Franković, Martina

Kategorija II Lista B  

1. Maxima Theresa Blazevic,  Gimnazija Pula, mentorica: Franković, Martina

2. Mia Bojanić, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula, mentorica: Pavletić, Vesna

3. Iris Michaela Prisslan, Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti, mentorica: Teklić Mardešić, Katarina

3. Ana Dominković, Gimnazija Pula, mentorica: Franković, Martina

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima, a najuspješnijima želimo mnogo uspjeha i sreće na Državnom natjecanju!

 

Ljestvice konačnih poredaka pogledajte u VIŠE.

FOTO-ALBUM

[više]

Matija Poljak danas primio prigodni poklon za svoj nagrađeni slogan povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Autor: Administrator , 22. 12. 2021. 16:15

Matija Poljak, učenik 8. razreda primio je danas prigodni poklon za jedan od tri izabrana najbolja slogana „Živi život bez ovisnosti, on je jedan, tebe vrijedan!“ povodom natječaja u organizaciji  Policijske uprave istarske, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti i Gradskog Crvenog križa Grada Pule u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. Djelatnici Policijske uprave istarske županije uručili su mu osobno poklon u školi. Naime, prije nekoliko tjedana Matija je pod vodstvom i motivacijom svoje učiteljice hrvatskoga jezika, Hasnije Karlović, osmislio motivirajući slogan nakon poticaja školske pedagoginje Elide Živić koji je poslan na natječaj za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola Istarske županije. Natječajem se željelo  potaknuti učenike na osmišljavanje kreativne i zanimljive poruke vršnjacima o razlogu zašto ne bi trebali biti ovisni. Od ukupno 93 pristigla slogana iz 9 škola, Matijin je slogan izabran među tri najbolja. Čestitke!

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi

OBRAZOVANJEsmiley

 
Korisni linkovi


 
Škola za život

Informacije za roditelje:

Škola za život.ppt

 
E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 9. 2017.

Ukupno: 91764
Ovaj mjesec: 1136
Ovaj tjedan: 80
Danas: 31
 
 > Natjecanja  > Znanje
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Batelića Raša / Ulica Ivana Batelića br. 1, HR-52223 Raša / os-ibatelica-rasa.skole.hr / ured@os-ibatelica-rasa.skole.hr
preskoči na navigaciju