preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Batelića Raša

 > Naslovnica
vijesti

Obavijest - novo upozorenje Stožera civilne zaštite IŽ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 22. 10. 2020. 10:34

Stožer civilne zaštite Istarske županije izdao je Upozorenje na potrebu primjene svih mjera prevencije širenja COVID-19 bolesti čiji tekst donosimo u prilogu.

 

 

 

[više]

Moja zemlja u malom projektu iz hrvatskog jezika

Autor: Administrator , 21. 10. 2020. 11:34

Učenici 6. razreda s učiteljicom hrvatskog jezika Hasnijom Karlović su u sklopu teme Najdraža zemlja -  interpretacije dijalektalne poezije dovršili mali projekt. Nakon analize nekoliko  dijalektalnih pjesama poznatih pisaca na svim dijalektima, zaustavili su se na čakavskoj pjesmi Drage Gervaisa Moja zemlja. Uživali u stihovima te se upustili u literarno i likovno stvaralaštvo. Naime, u timskom radu izradili su plakate s istarskim motivima iz osobnog života prema pjesničkim slikama Moja zemlja. Učiteljica je bila prezadovoljna uratcima te pohvaljuje sve svoje učenike, a posebno tim Borne, Harisa, Elani i Dejnu.

[više]

Literarni natječaj Moj kućni ljubimac povodom Svjetskog dana životinja

Autor: Administrator , 20. 10. 2020. 14:20

Povodom Svjetskog dana životinja predstavljamo vam najuspješnije radove!

Pritisnite na link!

 

[više]

Svjetski dan životinja u 4. a

Autor: Administrator , 20. 10. 2020. 12:10

Kako su naši četvrtaši obilježili Svjetski dan životinja pogledajte pritiskom na sličicu.

[više]

Natječaj za popunu radnog mjesta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nensi Fonović Rade, 19. 10. 2020. 11:54

Temeljem članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09.,92/10.,105/10.,90/11.,5/12.,16/12.,86/12., 126/12., 94/13.,152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20.) i članka 13.Pravilnika o radu, te članka 5. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivana Batelića-Raša, Osnovna škola Ivana Batelića-Raša raspisuje

 

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

 

 1. UČITELJ/ICE LIKOVNE KULTURE nepuno određeno radno vrijeme (zamjena zbog bolovanja) – 22 sata rada tjedno – 1 izvršitelj M/Ž.

U VIŠE pogledajte cijeli Natječaj.

[više]

Četvrtaši obilježili Svjetski dan razglednice

Autor: Administrator , 13. 10. 2020. 14:25

Prolistajte, otvara se jednim klikom: Svjetski dan razglednica u 4. a

[više]

Natječaj za popunu radnog mjesta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nensi Fonović Rade, 13. 10. 2020. 11:31

Temeljem članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09.,92/10.,105/10.,90/11.,5/12.,16/12.,86/12., 126/12., 94/13.,152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20.) i članka 13.Pravilnika o radu, te članka 5. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivana Batelića-Raša, Osnovna škola Ivana Batelića-Raša raspisuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

 1. UČITELJ/ICE NJEMAČKOG JEZIKA nepuno određeno radno vrijeme (zamjena zbog porodiljnog dopusta) – 25 sati rada tjedno – 1 izvršitelj M/Ž

(Natječaj je otvoren od 13.10.2020. do 21.10.2020.)

U VIŠE pogledati cijeli Natječaj.

[više]

Životopisna jesen u radovima učenika Produženog boravka

Autor: Administrator , 7. 10. 2020. 13:31

Učenici Produženog boravka s učiteljicom Hany Tutan unijeli su sliku jeseni u svoja odjeljenja. Životopisna jesen potakla ih je na likovno stvaralaštvo. Po uzoru na apstraktnog nizozemskog slikara Pieta Mondriana izrazili su se u njegovom stilu jakim primarnim bojama ali u jesenskom motivu, u obliku lista. Razveselili su nas svojim radovima pa vam ih donosimo. Dobro nam došla, jesen!

[više]

Neobičan Dan učitelja u naših trećaša

Autor: Administrator , 5. 10. 2020. 14:06

Naši su trećaši sa svojom učiteljicom Mirjanom Blažević danas obilježili Dan učitelja zamjenom uloga. Učiteljica je sjela u učeničku klupu, a učenici su stali pred razred i postali učiteljice ili učitelji. U ulozi učiteljica našle su se: Klara, Sophie, Lena, Korinna, a u ulozi učitelja: Lukas, Kevin i Patrik. Odlično su odradili svoj posao i to sve po rasporedu, a bili su strogi i pravedni. Kažu da nije lako biti učitelj ali svidjelo im se i rado bi još ponekad ponovili. Učiteljici Mirjani je u đačkoj klupi bilo lijepo te je dobila pohvalu kao vrijedna i poslušna učenica. S obzirom na odlične komentare i koliko im je bilo zabavno učiti na drugačiji način, sigurno će jednom ponoviti. Svim učiteljicama i učiteljima čestitaju njihov dan – Dan učitelja!

[više]

Naši četvrtaši - mali umjetnici

Autor: Administrator , 28. 9. 2020. 14:20

Naši četvrtaši sa svojom učiteljicom Draganom Macura nastavljaju nizati svoja mala likovna ostvarenja potaknuti najpoznatijim hrvatskim slikarima. U okviru razrednog projekta U svijetu likovnih umjetnika i projektom Volim svoju domovinu slikaju po uzoru na najpoznatije radove hrvatskih slikara prošloga i ovoga stoljeća. Nakon akvarela Brodovi, nastavili su slikati motivirani akvarelima riječke umjetnice Mirne Sišul. I sama umjetnica bila je iznenađena radovima i uputila im je velike pohvale za njihov rad što ih je veoma razveselilo te nastavljaju u svom kreativnom zanosu po uzoru na akvarele poznate Slave Raškaj u korelaciji  Prirode i društva i Likovne kulture slikaju i svoje lopoče. Uživajte u njihovim radovima.

 

[više]

Obilježili smo Međunarodni dan mira

Autor: Administrator , 22. 9. 2020. 14:00

Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira pa smo se i mi u školi pridružili. Na SRO razrednici su u skladu s ovogodišnjom temom Dana mira Zajedničko oblikovanje mira razvili razgovor te su učenici izrazili što njima znači mir. Poruke je naša školska psihologinja s učenicima oblikovala u plakat, a sve u obliku prsta kako bismo ostavili snažan otisak i odaslali u svijet našu želju za mirom. Malim koracima i promjenama u našem životu, u životu naših obitelji i zajednici možemo djelovati na velike promjene u svijetu. Ova aktivnost nastavak je prošlogodišnjih projektnih aktivnosti zavičajnog projekta Obitelj i ja.

[više]

Poštujte naše znakove!

Autor: Nensi Fonović Rade, 18. 9. 2020. 13:03

Na dvorištu naše škole učenike prvog razreda posjetila je djelatnica PP Labin kao i volonterke Crvenog križa Labin kako bi djecu upoznale s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.
Po završetku edukacije učenicima su podijelile prigodne promidžbene materijale. 

 

[više]

Četvrtaši ponovo u Svijetu likovnih umjetnika

Autor: Nensi Fonović Rade, 14. 9. 2020. 20:10

Učenici četvrtog razreda sa svojom učiteljicom Draganom Macura i ove školske godine nastavljaju sa svojim razrednim projektom U svijetu likovnih umjetnika.

Kroz projekt učenici će upoznati život i rad te djela svjetski poznatih umjetnika. Kroz projekt stjecati će znanja iz likovnog jezika i usavršiti rad s likovnim tehnikama.

Prvi umjetnik s čijim su se radom na početku ove školske godine upoznali je suvremeni hrvatski likovni umjetnik Domenico Gonzi. Domenico Gonzi je prepoznatljiv po svojim akvarelima izrazito jakih i intenzivnih boja. Četvrtaši su uživali slikajući , kao i uvijek ! To su mali veliki umjetnici ! Velike pohvale za njihova ostvarenja stigle su i od samog Domenica Gonza !

 

[više]

Uspješan prvi dan nastave malim prvašićima

Autor: Administrator , 9. 9. 2020. 10:03

Prvi dan nastave bio je važan i uzbudljiv dan za male prvašiće. U novu avanturu s učiteljicom Mladenkom Lovrečić ove godine krenulo ih  je desetero. Na ulazu je  dobrodošlicu učenicima i roditeljima zaželjela ravnateljica Greis Franković. Uzbuđeni prvašići krenuli su u razred s učiteljicom i na leđima s prekrasnim novim školskim torbama koje su potom ispunili udžbenicima. Razveselili su se i slikovnici Moje prve domoće besedi Mirande Škalamere Verbanac, donaciji načelnice Glorije Paliska u ime Općine Raša. Veselja nije nedostajalo unatoč epidemiološkim mjerama kojih su se svi pridržavali. Roditelje su za to vrijeme primile psihologinja Marina Župan i pedagoginja Elide Živić te ih upoznale s najvažnijim obavijestima. 

Svim prvašićima i njihovim roditeljima želimo uspješnu školsku godinu!

Prvašići u učionici s učiteljicom Mladenkom Lovrečić

[više]

Obavijest - Prvi dan nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 3. 9. 2020. 10:44

Dragi učenici i roditelji!

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine počinje nastava U ŠKOLI. smiley

Za učenike od 2. do 8. razreda traje od 8.00 do 9.30 sati, a prijem prvašića je u 10.00 sati.

Tijekom prva dva školska sata razrednici će upoznati učenike sa svim detaljima o načinu izvođenja svih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti.

U skladu s novim  okolnostima i trenutnom epidemiološkom situacijom donosimo upute prema kojima će se odvijati školske aktivnosti:

 • Učenici od 1. do 4. razreda u školi ne nose maske.
 • Učenici od 5. do 8. razreda dolaze s maskama u školu i nose ih do ulaska u učionicu, kao i prilikom odlaska na toalet, odlaska u informatičku učionicu, na sat TZK i iz škole.
 • Svaki učenik će  dobiti od Istarske županije dvije maske i još po jednu (donacija tvrtke „Holcim“).
 • Učenici od 1. do 4. razreda po dolasku ulaze u školu na GLAVNI školski ulaz, a učenici od 5.do 8. razreda na SPOREDNI – ulaz sa ulice.
 • Svi učenici dobit će u  ponedjeljak udžbenike i u školu trebaju doći sa praznom školskom torbom.
 • Školska marenda odvijat će se unutar učionica. Oni koji se ne hrane u školskoj kuhinji TREBAJU MARENDU DONOSITI SA SOBOM.
 • Školska kuhinja započinje s radom u utorak, 8. rujna 2020.
 • Svi učenici trebaju sa sobom imati blok u koji svako jutro upisuju tjelesnu temperaturu koju će im prije početka nastave pregledati razredna ili predmetna učiteljica. 
 • Program produženog boravka biti će organiziran  samo za učenike prvog razreda.
 • Nastava će se  u školi organizirati tako da će učenici prvog, drugog i trećeg razreda boraviti u svojim učionicama u prizemlju.
 • Učenici četvrtog, petog, šestog, sedmog i osmog razreda boravit će u učionicama na katu:​

- u prvoj učionici (biologija/kemija) - osmi razred

- u drugoj učionici (geo/pov) - sedmi razred

- u trećoj učionici (mat/lik) - šesti razred

- u četvrtoj učionici ( hj/gk) - peti razred

-  petoj učionici ( ej/nj j) - četvrti razred

 

Želimo sretnu i uspješnu školsku godinu svim učenicima, roditeljima i učiteljima! 

Ravnateljica, Greis Franković

[više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u školskoj 2020./21. godini. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nensi Fonović Rade, 2. 9. 2020. 13:45

U privitku se nalaze najnovije upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 pod nazivom: Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u školskoj 2020./21. godini.

[više]

Upute za spječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19

Autor: Nensi Fonović Rade, 25. 8. 2020. 12:12

Detalje o organizaciji rada u našoj školi bit će objavljeni nakon detaljne analize navedenih uputa.

Ravnateljica 

Greis Franković

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Album

Trenutno ne postoji niti jedan album.


Tražilica
 
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi

OBRAZOVANJEsmiley

 
Korisni linkovi


 
Škola za život

Informacije za roditelje:

Škola za život.ppt

 
E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 9. 2017.

Ukupno: 55383
Ovaj mjesec: 1597
Ovaj tjedan: 320
 
Knjižnica

Virtualna knjižnica OŠ Ivana Batelića

Virtualna školska knjižnica nastala je  za vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima. 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Batelića Raša / Ulica Ivana Batelića br. 1, HR-52223 Raša / os-ibatelica-rasa.skole.hr / ured@os-ibatelica-rasa.skole.hr
preskoči na navigaciju